Kall torsdag


 
Mössa och halsduk, 129 kr styck på Gina Tricot. Vantar från H&M, 19,50.

Börjar bli tajm för vinterjacka på riktigt nu! Jag fick iallafall på mig halsduk, mössa och vantar idag. Just nu sitter jag i Häradsbäck och känner mig seg efter 2 timmar på tåget... Ikväll blir det långrep med Chick Jaylors, imorgon spelar vi på Möre hotell tillsammans med bland andra Rekyl och Martin Rydell. Missa inte det!


Bloggtipset

En av mina absoluta favoritbloggar är en liten specialare, nämligen TV4s gästblogg! En och samma person bloggar i 2 veckor på TV4 och sen byter det, så en annan tar vid i 2 veckor. Sen fortsätter det sådär och detta gör gästbloggen till ett perfekt forum för att hitta nya bloggar, som man kan följa även när de är tillbaka på "hemmaplan". Gästbloggerskorna brukar vara jättebra, just nu bloggar Hanna MW och jag gillar det stenhårt redan efter 2 inlägg!

Tack och adjö



Buhu...
Nu ligger höstens snyggaste stövlar uppe på Tradera, de är snäpppet för små för mig tyvärr! Vagabonds lårhöga stövel i 36. Jag är verkligen ett stort ägg som köper för små skor. Får jag dem sålda funderar jag seriöst på att gå in på Klintheims skor och köpa ett par likadana, fast i storlek 37 istället...

Jobb jobb jobb

Jag håller på att bli en kontorsråtta! Igår sorterade jag papper hela dan och idag har jag suttit i möte på Stage flera timmar. Så ni vet vad denna veckan tagit vägen...Men nästa vecka blir det andra bullar, då ska jag nämligen börja skolan igen!

Om jag inte hade någon mössa...






...skulle denna leopardsaken från H&M Divided bli min på stört. Jag tror det finns matchande vantar till också! 79 kr kostar den och för den som är lat går mössan att beställa på hemsidan. Där får man förresten 25 % rabatt på valfritt plagg med rabattkoden 8564.


Sneak a peak





H&M Divided, 199 kr.

Här är ett litet smakprov på kjolen som jag köpte idag på H&M. Den är kort och något högre i midjan, väldigt fin på (ni ska snart få se). Jag tänker matcha den med svarta, tunna strumpbyxor, slapp T-shirt instoppad och ett stort, enkelt halsband i silver. Paljettröjan från KappAhl hade också varit snygg till...


Paljetter





KappAhl har ryckt upp sig och fixat fram en av höstens snyggaste paljettkreationer. Jag gillar blandningen grå-silver-svart och att den är lite lös i modellen. Det bästa är att man kan matcha den enkelt med svarta brallor, behövs liksom inte så mycket mer! Kostar 279 kr.

Want some inspiration?

Jag har hittat en ny favorit på den stora blogghimlen och hennes starka sida är outfits. Hon visar upp grymma kombinationer och proffsiga foton. För en inspirationsdos på hög nivå, kolla in Karlascloset!

Chockrosa feber

Just nu är Kalmars butiker är fulla av svart, grått, beige, beka nyanser och stickat men det finns en accentfärg som jag tycker märker ut sig: cerise! Särskilt när det gäller partykläder. Jag gillar svart i alla lägen, men om jag skulle ha en partyklänning i färg skulle det nog bli illrosa. Här är två fina exempel, min favorit är den nedersta plisserade saken från Monki. Jag skulle matcha den med svarta strumpbyxor eller lackleggings! För den som bangar finns den i svart också...


Ur Lindex skyltfönster, Party Collection 399 kr.


Monki 400 kr.

Randigt




Monki 350 kr.

Jag behövde långärmat, så i förra veckan gjorde jag slag i saken och köpte denna på Monki! Den är i ullblandning och har perfekt längd för att bäras till leggings. Jag har haft på mig den nästan konstant sen jag köpte den, behöver jag säga att jag är nöjd? Tröjan finns också i två andra färgkombinationer och jag har sett alla tre modellerna i butiken i Kalmar!

Gårdagens skugga



Ögonskuggan Tribecca från Make Up Store, 135 kr.

Nu när jag äntligen fått ordning på kameran, ska ni få se ögonskugga från Make Up Store. Invigde den på scenen igår kväll, vi spelade ju i Vissefjärda med coverbandet. Publiken var helt vild, jag trodde de skulle riva hela stället! Det blev dock ganska sent, vi var väl hemma strax efter 3, så för min del var övergången till vintertid mycket välkommen... skönt att få sova en timma extra!

Modehuset i Hansa City

Det var packat med folk ute på modehuset igår! Jag kom dit vid 4-tiden och då var redan de skorna jag hade tänkt köpa slut i strl 36. Första dan! Hysteri. Hittade en fin svart mössa och en halsduk iallafall. Många butiker hade fina öppningserbjudanden, bland annat Din Sko med 20 % rabatt på allt. På H&M fick man 100 kr rabatt om man handlade för 500 eller mer.

Så nu har Kalmar 2 Gina Tricot, 2 Bik bok, 2 H&M och 3(?) Dressman. Och äntligen Din Sko! Tyvärr glömde jag kameran hemma, så jag kunde inte plåta nåt, men lokalerna var fräscha och fina.

Nu sticker jag till Vissefjärda och spelar med coverbandet!

Pjucksen från Tradera



Bjuder på de vintervita fossingarna...

För ett par dagarn landade dessa i min brevlåda! Ursprungligen från Monki, jag fick dem slutligen för 155 kr på Tradera. Jag måste faktiskt säga att de var lika snygga som jag förväntat mig! Men tyvärr var skorna inte i det nyskick som säljaren sagt... som tur är syns inte slitskadorna så väl när man har dem på sig. Så detta blir keepers!

I morgon smäller det!

Yes, Modehuset ute vid IKEA slår upp portarna och jag måste säga att jag är grymt nyfiken. Tänkte åka förbi en sväng på eftermiddagen för att kika på skor, har ju tyvärr upptäckt att mina lårhöga saker från Vagabond är snäppet för små. Kanske vi ses där?

En trogen följeslagare








Bästa vardagsväskan ska vara enkel, snygg och lättmatchad. Detta är min kompis från Don Donna, som jag tycker uppfyller kraven galant. Tror den kostade 1500 på ordinarie pris men jag fyndade den för 350 på rean. Svart, i äkta skinn, rymlig och snygg. Den har ett långt axelband, så den kan bäras som axelväska också. Don Donna är för övrigt grymma på väskor med snygg design i äkta skinn och det är mycket basic i svart och brunt. Vardagsväska tycker jag är en sån där grej man kan lägga pengarna på, eftersom det är något man använder nästan jämt.

Jag vet att Wedins inne på Baronen säljer Don Donna, undrar om de rear ut något där nu? Måste kolla det!

Grattis till Lisa!

Min gamla favorit Lisa blev Årets fashionista på Blog Awards! Brädade Elin Kling (men hon vann ju förra året) och hon är bara 15 år gammal. Häftigt! Jag gillar visserligen Kling skarpt men det är kul med omväxling och Lisa är ju verkligen välförtjänt priset. Grattis! 

Promotiongig med Chick Jaylors




Orkesterkavaj H&M Divided, 349 kr. Mattis skjorta är second hand.

Idag var vi i Tingsryd och gigade! Kul och nervigt att spela inför Andreas Carlsson, han var ju där och promotade sin nya bok. Vi avslutar hans seminarium med ett par låtar! Imorgon ska vi på det igen och sen blir det lunch med Andreas och Mange som jobbar på Kulturverkstan i Tingsryd.

Som ni ser körde jag orkesterkavajen från H&M på scenen idag, smidigt eftersom den är lätt att matcha. Jag kör vit t-shirt, svarta byxor, sotade ögon och klackar så får kavajen tala för sig.

Hilda hyllar






Maja Ivarsson. Vilken stil, vilken röst och vilken attityd! Och hon var bara 19 när The Sounds spelade in Living in America. Vilken platta sen. Jag älskar Maja Ivarsson!

Inte nog med att hon är en musikalisk förebild, hon klär sig grymt till råga på allt. Sist vi såg The Sounds var i Malmö och då plåtade jag dessa bilder. Kolla klänningen, 80-talsvibbar på hög nivå! Jag tycker den är smått fantastisk. DENNA kombon är ju också grym. Hon är rock´n roll ut i fingerspetsarna!

Blog awards

Ikväll avgörs det vem som blir årets blogg, årets fashionista, årets kaxigaste och alla de andra kategorierna som ska få en vinnare. Själv är jag så långt bort från gala och glamour man kan komma. Befinner mig i lilla Häradsbäck mitt ute i såländska skogen där Chick Jaylors har replokal. På tisdag ska vi nämligen spela för Andreas Carlsson och då vill man ju vara fit for fight, så helgen går åt till det.

Men kalmarbloggerskorna Hanna Källström och Louise Terling är där och representerar vår del av Sverige, så jag kan känna mig lugn! ;)

För er som undrat om den grå kavajen på Monki kan jag meddela att den finns i butik. Kan också avslöja att pälsen fortfarande hänger hemma hos mig och att rocken från Monki fick stanna kvar i butiken tills vidare...

Höstens snyggaste örhängen






Hade jag haft hål i öronen hade jag köpt dessa örhängen på stört, tycker de är hur snygga som helst! Tyvärr minns jag inte var de kostade, men Lindex är väl inte kända för överpriser direkt :)

Det där med vinterjacka




Trodde inte mina ögon idag när jag strosade in på H&M.
Där hängde denna fuskpälsen! Snarlik pälsen från H&M Trend som jag drömt om och dregglat över sedan förra hösten. Jag kunde inte lämna den, utan nu hänger den i min hall. 799 kr, det finns en 34 och en 40 (tror jag det var) kvar för den som är sugen. Men jag är fortfarande inte säker på att jag ska behålla den. Har en svart, snygg ullkappa som jag köpte för 2 år sedan och den funkar, men den är vippig och vid så var man än har till blir man liksom söt. Så jag har funderat på en herrinspirerad, oversized rock att varva med. DENNA från Monki är superfin och kostar 800 den med. Och jag skulle verkligen behöva ett alternativ till söta kappan.

Man kan alltså säga att jag just nu lider av den grymmaste beslutsångesten som världen skådat.


Back to basics





Nu drar jag igång en hyllning till basplaggen! Jag tycker fina basplagg är grunden till en smidig garderob, i stort sett alla mina klädkriser slutar med att jag slänger på mig något basic. Först ut är den svarta kavajen som jag har till i princip allt. Köpte den på MONKI i våras för 500 kr och det är ett av mina bästa köp någonsin! Den finns faktiskt i höstens kollektion också, fast i grått. Om den finns i butiken i Kalmar vet jag inte säkert, ska kolla upp det i morgon!

Det bästa med basplagg är att de kan få en att känna sig glammig, välklädd, avslappnad, vardaglig eller festlig, allt beroende på hur man matchar dem. När jag vill vara businesswoman kör jag kavajen till svarta brallor, enkel tee och skinnstövlar. Till vardags blir det Converse, tee med tryck och slitna jeans istället.


I ett litet paket




Detta halsbandet med berlocker kom på posten idag,
beställde det från H&M´s outletshop i förra veckan. 24,50 gick det på, kap på hög nivå! I paketet låg också en gräddvit tyllkjol men den uppfyllde inte allls mina förväntningar, det var så illa att jag inte ens tyckte det var någon idé att fota. Såg mest ut som ett felsytt myggnät... så den fick åka tillbaka på bums!

Lägg också märke till fotot, lite skarpare och tjusigare än vanligt va?
Hade lite fotoskola idag nämligen och nu känns det faktiskt som jag förstår mig på kameran!

Traderafynd!

Hemma efter ännu en dag i studion. Trots det hann jag buda hem ett par svarta lackpumps från Tradera i eftermiddag, nu hoppas jag bara att de passar. Skorna är från Monkis förra höstkollektion, om jag inte minns helt fel... provade dem i butik då, men det blev inget köp och det har jag fått ångra ;) Nu fick jag dem för 100 kr, så jag tycker det känns som ett fynd! De bör dimpa ner i min brevlåda denna veckan, så fortsättning följer...

Klicka HÄR för att se dem!

Veckans kap





H&M Divided, 199 kr.

Kort jacka med guldiga detaljer, supersnygg till svart tischa med lite tryck! Den ser ut att vara i jeanstyg, men jag har för mig att den kändes mjukare i materialet. Lite jeans-leggings-feeling sådär, mycket skön. Och för 199 kr, ångrar nästan att jag inte slog till...


BIK BOK med gästdesigner

Det är verkligen många kedjor som har ryckt upp sig det senaste året, gällande trendfaktorn och plagg med snygga detaljer. Bik Bok tycker jag är ett strålande exempel på detta fenomen! När kedjan kom till Kalmar för ett par års sedan var jag inte så förtjust, tyckte inte det var så mycket att hänga i granen... Men årets sommarkollektion, och även höstens, gillar jag stenhårt. Kampanjbilderna är proffsiga och inspirerande!

I höst har de även ett samarbete med den norska modellen och programledaren Jenny Skavlan. Hon är syster till Fredrik Skavlan, ni vet han som kör talkshow i SVT varje fredag vid 21.00. Kollektionen som syster Skavlan alltså designat finns i Kalmarbutiken nu och det var mestadels partyplagg. Färger var framför allt naturvitt, svart och ceriserosa. Bland annat en tjusig chiffongklänning i varje färg och en svart kavaj med orkesterdetaljer. Några smakprov finns på hemsidan, kolla in!


Blått i butik





LDB i all ära, men ibland kan det faktiskt vara kul att köra på en färg. Jag älskar blått och denna klänningen har den perfekta kornblåa nyansen! Såg den inne på H&M Divided nu i veckan, har för mig att den kostar 298. Kap!

Idolfredag

Idol igår, jag satt bänkad. Tove tar sig, Mariette är som vanligt kalas och jag håller med juryn angående Eriks låtval. Schlager-Camilla överraskade!

Nu till kläderna. Carolinas kjol från Beyond Retro var fantastisk! Perfekt till temat. Tove var skitsnygg i prickigt, Erik hade kvällens snyggaste kavaj i sammet och Calle hade kvällens snyggaste T-shirt. Och att lackleggings gör sig bra i rutan är en sak som är säker.

4 favoriter från Gina Tricot



Pimpad väst 349 kr
Tröja 299 kr
Kavaj 399 kr
Paljettleggings 399 kr

Tröjan, västen och leggingsen finns i webshopen, kavajen är i Kalmarbutiken just nu! Det jag är mest sugen på är faktiskt tröjan, jag är ju på jakt efter långärmat och det är kul med ett plagg med detaljer! Sen kan jag inte sluta hylla kavajen...

Bilder: Gina Tricot

Till vardags

Jag känner att en presentation är på sin plats, ni har mest fått mode och lite klent med person. Men nu är det dags!

19 år gammal. Tog studenten från artistgymnasiet Stage4you i somras, där jag nu jobbar. Musik är alltså min huvudsakliga syssla. Sångerska i bandet Chick Jaylors som just nu är inne i studion i Kristianopel (Pama Records) för att spela in 3 nya låtar. I augusti spelade vi in två andra låtar tillsammans med Rolling Stones senaste producent Krish Sharma. Mycket kul och lärorik vecka! Annars gigar jag lite med ett coverband, sjunger och dansar på företagsfester och undervisar ungdomar genom studieförbundet NBV Sydost.

Mode för mig är ett stort intresse, roligt, kreativt och aktuellt. Musik och mode går hand i hand, därför ligger båda mig varmt om hjärtat!

Detta var snabbversionen, nu hinner jag inte mer för studion väntar!


Höstlistan

Det är skillnad på att vilja ha och behöva. Det som står på höstlistan skulle jag faktiskt behöva. Snyggkavajen med axlarna från Gina till exempel, vill jag bara ha...

Långärmade tröjor.
Det är faktiskt svårt att hitta fina nu, det är så mycket koftor istället. Jag vill ju ha utan knäppning, gärna lite längre modell. Denna i ullblandning från MONKI skulle faktiskt funka. Har sett den på Kvasten i min storlek i veckan, kanske skulle vara nåt?

Ett par nya jeans. Spräckte mina favoriter från Bik Bok i fredags kväll när vi riggade ner alla grejerna efter spelningen i Kalmarsalen... Så jag skulle behöva ett par nya. De ska helst vara grå/svarta, svintajta och gärna lite småslitna.

Halsduk.
Gärna en sån där som inte har någon ände. Lång, varm och tjock. Helst grål Eller kanske röd, skippa tråkfärger i vinter?

Fortsättning följer!

Bästa mössan




Päls är ju hett och är man sugen på en mössa finns det massor att välja mellan! Jag såg modeller hos bland annat BIK BOK, Carlings och Gina Tricot. Men efter en del provande hittade jag min favorit på Lindex barnavdelning! De hade 2 olika varianter på vuxensidan som jag också testade, men sen fick jag syn på denna när jag var på väg ut. Med öronlappar, lite skogshuggarstuk. Det enda som behövs är 149 kr och ett litet huvud!


På tal om axlar

När jag ändå är inne på ämnet markerade axlar måste jag bara tipsa om några godbitar med lite mer diskreta axeldetaljer som jag hittade på stan idag. Paljetter gillar jag stenhårt, särskilt i kombo med stickat eftersom det blir en sån skön kontrast!




H&M 299 kr.


H&M Divided 249 kr.


Gina Tricot 299 kr.

Sen hade den mycket omtalade kavajen med gigantaxlar kommit in i alla storlekar på Gina Tricot i Kalmar. Jag testade den och den är fantastisk på! Ha-begär på hög nivå, jag har fallit pladask för de puffiga ärmarna... 399 kr kostar den.


Sitter som en smäck!



Höstens trender hos Make Up Store







Blev sugen på ett nytt lack, de har ju så många fina färger och
jag har faktiskt aldrig testat Make Up Stores nagellack.


Var inne en sväng på Make Up Store idag för att snacka hösttrender. Temat för hösten är Czarinna som beskrivs som en serie med inspiration av Tsartidens prakt och exklusiva design. Färgerna är inspirerade av Fabergéäggets färgspektra. För läppar och naglar verkar mörkt vinrött vara höstens säkraste kort!

Jag passade också på att fråga om någon kul färg som passar oss blåögda. Själv är jag värdelös på att använda ögonskuggor med färg, det bli bara svartsotat varenda gång... Jag fick tips om en av skuggorna ur den nya serien, en grönskimrande nyans med lite glitter som ska passa fint till blå ögon. Tribecca heter den, precis nyinkommen i Kalmarbutiken. Jag slog till! För övrigt fick jag rådet att använda ögonskuggor som går åt lila och rosa, det ska framhäva det blåa i ögonen.

En vit sak



Klänning med axelvaddar, H&M Divided Exclusive 198 kr.

Markerade axlar är som sagt en av mina personliga höstfavoriter, så jag rotade fram de här klänningen nu i eftermiddag. Köpte den i somras redan, men eftersom den är i ett kraftigt tyg och ganska varm har det inte blivit av att jag använt den. Men nu är det nog tajm att plocka fram den!



En favorit

Lisa är ung, begåvad och har en blogg som jag "läser" främst på grund av hennes grymma bilder. Inspiration på hög nivå. Läs den här!

Söndag



I dag blev det premiär för mina lårhöga skinnstövlar från Vagabond
. Jag hade helst kört helsvart all over, men eftersom det var konsert på schemat med dresscode inte helsvart, fick det bli ett par gröna benvärmare till. Kofta, klänning och halsband från H&M. För övrigt var jag sliten som ett ägg, rösten tog en del stryk i veckan med rep, gig, stress och dåligt med sömn. Men i eftermiddag har det känts lite bättre!

Kalmar Fashion Show

Jag måste erkänna, såhär i efterhand, att jag tyvärr missade Kalmar Fashion Week. Men nu har jag plöjt igenom Paul Madejs bilder från visningen och som varje höst gör stickat comeback. Lite lantligt och folklore-inspirerat sådär. Känns som cerise är en stark accentfärg, dock inget som jag kommer köra på. Men när det gäller mode ska man väl aldrig säga aldrig...

Fashion?


Adam innan vi skulle gå på scenen igår.

Igår var det dags för företagsgig i Kalmarsalen. Försäkringskassan hade personalfest i Glasverandan och det var lika med 150 vilda damer i alla åldrar... som vanligt blev det en sen kväll. Vi i The Roobits spelade och damerna (och faktiskt några karlar) dansade och tjoade. Och Adam testade nya klädkombos...




RSS 2.0