Fullt ös

Kom hem från jobbet för en kvart sen, därav dåligt bloggande. Stage4you-ettorna övar konstant på sin höstshow som har premiär på Byttan i Kalmar på fredag! Jag coachar dem i sång, dans och framträdande och det tar sin tid och energi. Jag är helt slut ikväll och det värsta är att stress sätter sig direkt på mina stämband = jag blir aphes! Nu blir det minst 8 timmars sömn i natt, textplugg och te i morgon förmiddag. Sen kör vi!

Idol

Såg ni Idol ikväll? Eftersom jag sysslar med musik vill jag såklart se(och höra) Idol men ikväll fanns det ytterligare en anledning att se programmet: Elin Kling och hennes kollegor står ju för stylingen i år! Men jag måste säga att jag tyckte det var ganska blandad komplott... Jag tyckte Calle, som var först ut, var snygg i jeanskjorta och kul att de vågat ta på Andreas hatt. Nicklas var ju kalas, kläderna passade honom perfekt! Men Eddie i en vit skjorta med vit T-shirt under? Och jag tycker Jon känns betydligt mer bohem än en rutig skjorta och bikerjacka...

Men det måste vara svårt att styla dem, eftersom scenkläder ändå inte kan vara hur alldagliga som helst! Samtidigt ska de ju inte se ut som ett gäng glitterkulor från schlagerfestivalen när de tävlar i Idol-kvalet. Tänk sen när det blir tema varje fredag! 80-tal, rock, musikal kanske? Då snackar vi ta ut svängarna, som en maskerad varje fredag! Vad roligt det hade varit att få styla dem... men om jag skulle välja mellan styla och stå på scenen skulle jag så klart valt det sistnämnda!

Det är bara trumpeten som fattas



H&M, 349 kr.

Idag hämtade jag ut orkesterkavajen som jag beställt från H&M Divided.
Den andra jag hade fick jag ju sälja, eftersom den var för stor... denna sitter betydligt bättre! Grymt svårt att få svart snyggt på bild, men den är superfin! Har faktiskt sett den på H&M i Kalmar nu i förra veckan, men storlekarna ryker fort så det gäller att hänga på låset! Annars finns den ju på hemsidan med jämna mellanrum, dock inte ikväll. Men tror med all säkerhet att den finns inne på torsdag morgon igen.

Söndag kväll

Ja, efter en helg på landet med rep och bak är jag hemma igen. I morgon har jag en del att styra upp, så ska försöka att gå och lägga mig nu så jag orkar upp tidigt i morgon!

Fredag på landet




Skinnjacka Jsfn, jeansskjorta second hand, jeans H&M och Converse.

Dagen har varit jobb. Nu börjar det dra ihop sig för eleverna, om en vecka är det premiär för krogshowen på Byttan. Men det ska nog gå fint! Vid ett åkte jag från Torsås bort mot skogen och Häradsbäck, nu ska vi cykla iväg och "vanna korna"... ja, det säger väl allt ;) Så helgen kommer bestå av rep med bandet och skogspromenader!


Over-knee



Vagabond 1400 kr

Idag blev stövlarna från Vagabond mina!
Och de är definitivt keepers, stövlarna med fransar som jag köpte förra veckan får åka tillbaka. Så nu är hösten räddad! Annars har dagen varit intensiv med jobb på Stage4you. Ibland är det svårt att vara lärare, men man lär sig av sina misstag. I morgon ska jag på det igen!

Divided Exclusive

H&M har, som vanligt på torsdagar, gjort en liten påfyllning i wepshopen och nu finns Divided Exclusive-kollektionen på lager. Några av accesoarerna är redan slutsålda! Mina favoriter är de här plaggen och särskilt skinnjackan...


Bilder: hm.com

Snyggt i butik





Fiskbensmönstrad rock från Monki, 800 kr.

Idag blev det en tur till Kalmar och givetvis en sväng på stan. Butikerna bara svämmar över av höstmode, finns massa fint! Bland annat hade Monki hade fått in en del fina ytterplagg, mycket oversized och herrinspirerat. Jag fastnade för rocken här ovanför, gillar färgen och mönstret. Perfekt om man vill ha något neutralt och lättmatchat, men samtidigt låta bli att köpa svart för en gång skull... Rocken finns i lila med, för den som vågar!

Jag kikade lite extra på skor, för att se om jag kunde hitta några som kan ta upp fajten mot skinnstövlarna med fransar som jag köpt på prov i måndags. Klintheims hade fått in Vagabonds lårhöga modell som var helt fantastisk på! Så nu är det beslutsångest på hög nivå... la undan dem iallafall. 1400 går de på.  Sen hittade jag ett par med hög klack och platå på Deichmann. 599 kr. Mycket fina, lite opraktiska i och med den höga klacken. Men stylish!


Oversized blazer på Gina Tricot och mockastövletter från Deichmann.


Stress

Jag är obotlig tidsoptimist. Inte så att jag alltid kommer för sent, jag kommer exakt i tid, men får stressa som en galning innan... det kan resultera i klädkriser som inte är av denna världen! Idag var en sån dag. Därför blev det inget bloggande heller.


Nätshopping

ASOS är en utav mina favoriter när det gäller utländska webshopar, jag gillar det stora utbudet. Deras skor och klänningar är superfina. Jag och Nathalie funderar på att dra ihop en beställning och det som (bland annat) fallit mig i smaken är denna klänningen! Lite vintagedoftande och stormönstrat, 163 kr på rean. Blir fin i höst!


Bild: ASOS

Keepers?



I dag blev det en vända in till Karlskrona, tro det eller ej! Inte så ofta det händer, men pappa hade ärende där så då hängde jag med. Hittade dessa skinnstövlar på DinSko, de klumpiga klackarna var lite för obekväma för att vara vardagssko... Så jag kom hem med dessa istället. 799 kr, sen hade de 10 % rabatt när man gick med i nya kundklubben. Bra pris för ett par fina skinnstövlar, men jag ska fundera och reka lite till innan jag bestämmer om de får värma mina fossingar i höst...

En sen dagens




Jeansskjorta från Bik Bok


Din Sko i Kalmar

Snart får vi i Kalmar ytterligare ett Gina Tricot, Bik Bok och H&M men det bästa av allt är att Din Sko äntligen öppnar butik hos oss! Som jag har väntat. Värdelöst att vara tvungen att åka till Karlskrona bara för det. De har ju en webshop, men skor är ju alltid bäst om man får prova först. Särskilt jag, som har fötter som av någon konstig anledning är olika stora...

Visserligen måste man ju ta sig ut till Hansa vid IKEA, men det kan det ju vara värt nu. Skopunkten och Cubus kan vi också se fram emot. Detta kommer att bli bra!

Mina favoriter från Din skos höstkollektion ser ut såhär.

En ny favorit




Threeasfour

Perfektion! Jag fullkomligt ÄLSKAR vårkollektionen från detta märke som jag faktiskt fått nys om alldeles nyligen. Det snyggaste jag sett på mycket länge. På style.com kan man kolla in hela rasket! Tänk bara något av dessa klänningar till hösten och vinterns fester... tänk att man aldrig tröttnar på svart. Iallafall inte jag. Det är så enkelt och rent men samtidigt lyckas det göra plaggen otroligt snygga och intressanta med skärningar, materialblandning och former. Transparenta detaljer gör verkligen hur mycket som helst. Ah, love it!


Jimmy Choo hjärta H&M

Den 14 november släpps kollektionen som den berömde skodesignern Jimmy Choo designat för H&M. HÄR kan man se hela kollektionen, jag tycker det ser lovande ut! Inte fantastiskt, men det var några skor som var grymt snygga! 


Fyndchans

Jag är mitt upp i en garderobsrensning och en del av det som inte får plats säljer jag på Tradera. Bland annat lite skor, några väskor och en helt fantastisk orkesterkavaj från H&M Divided som jag köpt i fel storlek!

Check it out!


Sneak a peak på orkesterkavajen!


Chanelfeber


Med filmen Coco - livet före Chanel som just haft biopremiär, är det inte konstigt att Chanel är på allas läppar. Kvinnan bakom några av vår tids största klassiker kommer alltid vara aktuell, men i höst känns Chanel större än någonsin. Jag gillar det stenhårt! Bland alla nya trender känns det ibland riktigt skönt att bara slänga på sig den lilla svarta, det slår liksom aldrig fel!






Reportage om Coco Chanel i senaste numret av Damernas värld.


This is for fashion

Yes, mode ska det bli! Fullt av inspiration, trender, kläder och skor i närheten av Kalmar. Fröken Dahlberg tar sig an ett nytt bloggprojekt så känn er varmt välkomna!

RSS 2.0